Nattklubb - En hel del om nattklubbar
Krogar

Krogar

En krog var från början ett värdshus där resande kunde stanna för en bit mat, en öl och ett glas brännvin. De gamla krogarna kunde även erbjuda natthärbärge för långväga resande.

Nu förtiden används benämningen krog för många typer av uteställen som pubar, restauranger eller nattklubbar. En krog drivs av en krögare som ofta äger krogen men också är chef på krogen.Innekrog

Innekrog

Ofta används begreppet krog för nattklubbar mer än för restaurager. Det är mycket viktigt för en krog att få mycket gäster och gärna att det är kö in till krogen. En riktigt populär krog brukar kallas för innekrog.

Fär att bli en innekrog är det viktigt att krogen profilera och utmärker sig på något sätt. Därför satsar vissa krogar stora resurser på att locka olika typer av kändisar för att få uppmärksamhet i pressen. Detta gäller så väl erkändisar och kändigendisar.

Om en krog blir en erkänd innekrog är uppsidan inte bara att stället har fullt med gäster hela tiden utan även att de kan ta ut betydligt högre priser för inträde och på drinkarna.